От днес – 25 октомври, до 27 октомври, се въвежда промяна в

...
От днес – 25 октомври, до 27 октомври, се въвежда промяна в
Коментари Харесай

Важни промени в движението по АМ „Хемус“

От през днешния ден – 25 октомври, до 27 октомвр и, се въвежда  промяна  в организацията на придвижване през тунелите  „ Топли дол “  и  „ Правешки ханове “ н а  Автомагистрала „ Хемус “ , с цел да се улесни пътуването при упования натоварен трафик. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

На 25 октомври /петък/ от 11 ч. до 20 ч.  и  на 26 октомври /събота/ от 8 ч. до 14 ч.  за облекчение при пътуването и ограничение на тапите в пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, ще бъде спряно придвижването в посока София на всички моторни транспортни средства през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “. Целта е улеснение на придвижването в посока Варна.

Трафикът към София  ще се  пренасочва  по обходен маршрут – от 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “, при пътен възел „ Ботевград “, водачите ще минават по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „ Витинска река “ ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.

В тунел „ Правешки ханове “ на 25 и 26 октомври  ще минават единствено транспортните средства, пътуващи за Варна. Трафикът за София ще е по обходен маршрут – от Автомагистрала „ Хемус “ при п. в. „ Осиковска Лакавица “ колите ще минават по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „ Правец “ ще се връщат на Автомагистрала „ Хемус “.

На 27 октомври /неделя/ от 12 до 20 ч. , когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „ Топли дол “ целият трафик ще е единствено за София, а пътуващите за Варна ще минават по обходен маршрут – от п. в. „ Витинска река “, по път I-1 София – Ботевград, път II-17 и при 47-ми км при п. в. „ Ботевград “ ще продължат по Автомагистрала „ Хемус “.

В тунел „ Правешки ханове “  също ще минават също единствено пътуващите за София, а трафикът за Варна ще се пренасочи от Автомагистрала „ Хемус “ при пътен възел „ Правец “ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при п. в. „ Осиковска Лакавица “ да се връща на Автомагистрала „ Хемус “.

При нужда , според от интензивността на придвижване по преценка на органите на ОД на Министерство на вътрешните работи София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничавания, осигуряващи безпроблемно прекосяване през сектора на Автомагистрала „ Хемус “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР